ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ


ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

Η εταιρεία Βλάχος σας παρέχει άμεση επέμβαση, πιστοποιημένη απεντόμωση κοριών, ασφαλείς μεθόδους εξόντωσης κοριών και ολική αποτελεσματικότητα. Η αντιμετώπιση και καταπολέμηση που πραγματοποιούμε συνδυάζουν τα πιο προηγμένα μέσα και μεθόδους της εποχής, δίνοντας σας αποτελέσματα σε πολύ λίγο χρόνο. Τα διαθέσιμα προγράμματα απεντόμωσης μπορούν να κρατήσουν μακριά οποιοδήποτε έντομο για όλο τον χρόνο.

Απεντόμωση κοριών

Πότε χρειάζεστε επαγγελματική απεντόμωση κοριών

Τα σημάδια αίματος ή απεκκρίσεων του κοριού στο στρώμα, σε έπιπλα ή και χαλιά υποδηλώνουν την ύπαρξη του. Το σημαντικότερο σημάδι όμως είναι το χαρακτηριστικό τσίμπημα του κοριού. Ερυθρά σημάδια, συνήθως σε ευθεία γραμμή, που προκαλούν έντονη φαγούρα και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις αλλεργικές αντιδράσεις. Οι κοριοί μπορεί να προκαλέσουν πολύ έντονη ενόχληση αλλά και αλλεργίες και στα κατοικίδια. Η εταιρεία Βλάχος γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παράσιτο και σας παρέχει πιστοποιημένη απεντόμωση κοριών με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Ερωτήσεις που αφορούν την απεντόμωση κοριών

Απαντούμε σε όλες σας τις ερωτήσεις που αφορούν την απολύμανση – απεντόμωση κοριών και όχι μόνο. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία γράψτε μας στη φόρμα επικοινωνίας.
  Ακολουθήστε μας στους χάρτες της Google, δείτε τις αξιολογήσεις μας και γράψτε τη δική σας αν έχουμε συνεργαστεί.

  Απεντόμωση κοριών με πιστοποιητικό


  Σας παρέχουμε πάντα στο τέλος της επίσκεψης μας και πιστοποιητικό για απεντόμωση κοριών. Το συγκεκριμένο έγγραφο σας καλύπτει για οποιουδήποτε είδους υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον στο πιστοποιητικό αναγράφονται τα σκευάσματα που χρησιμοποιηθήκαν, το όνομα του ειδικού γεωπόνου και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

  Απεντόμωση κοριών με όλες τις μεθόδους

  Ανάλογα τους πληθυσμούς και τις συνθήκες του χώρου, επιλέγουμε την πιο κατάλληλη μέθοδο προσέγγισης. Στόχος μας είναι πάντα η λύση στην επιμόλυνση από κοριούς που αντιμετωπίζετε και φυσικά η ολική και αποτελεσματική απεντόμωση κοριών.

  Ψεκασμός με αντλία χαμηλής πίεσης

  Η αντλία χαμηλής πίεσης χρησιμοποιείται σε εσωτερικές επιφάνειες δίνοντας μας ακρίβεια.

  Αντιμετώπιση και καταπολέμηση ψύλλων με ψεκασμό

  Με αντλία υψηλής πίεσης

  Η αντλία υψηλής πίεσης χρησιμοποιείται σε κυρίως σε εξωτερικούς και μεγαλύτερους χώρους.

  Με υποκαπνισμό

  Ο υποκαπνισμός στην ουσία είναι η διάχυση του απολυμαντικού σκευάσματος σε μορφή ομίχλης. Η συγκεκριμένη μέθοδος μας παρέχει απόλυτη ακρίβεια σε εσωτερικές επιφάνειες.

  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

  Το να αντιληφθείτε έγκαιρα μια προσβολή από κοριούς είναι το κλειδί για την επιτυχή απεντόμωση κοριών.. Αναγνωρίζοντας τα πρώιμα σημάδια των κοριών, μπορείτε να λάβετε μέτρα πριν το πρόβλημα γίνει πιο δύσκολο και κοστοβόρο ώστε να εξαλειφθεί. Ενεργώντας άμεσα σε ενδείξεις ύπαρξης κοριών αποκλείετε την πιθανότητα σοβαρής εξάπλωσης,

  Σημάδια εισβολής

  Λεκέδες αίματος

  Οι κοριοί είναι παράσιτα, που ζουν έξω από τον ξενιστή τους αλλά τρέφονται με το αίμα του. Αφού οι κοριοί τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, μπορεί να βρεθούν κηλίδες αίματος που μοιάζουν με μικρά σημάδια σκουριάς στα σεντόνια και τα ρούχα. Τρέφονται από πέντε έως επτά ημέρες όποτε βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες και βέβαια έναν οικοδεσπότης – ξενιστή. Αν δείτε σημάδια κηλίδων αίματος στα σεντόνια ή τις πιτζάμες σας, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια κοριών.

  Δαγκώματα κοριών

  Εάν παρατηρήσετε επίπεδες, κόκκινες ραγάδες σε γραμμές ζιγκ-ζαγκ ή ευθείες σειρές ή μικρές συστάδες αφού έχετε κοιμηθεί στο κρεβάτι, είναι πιθανόν η αιτία να είναι οι κοριοί . Αν και οι κοριοί δεν μεταφέρουν παθογόνα μικρόβια που μεταδίδουν ασθένειες, ένα τσίμπημα κοριού μπορεί να αφήσει το δέρμα σας ευάλωτο σε διάφορες λοιμώξεις λόγω του ξύσιμου από τη φαγούρα που προκαλεί. Τα τσιμπήματα από μόνα τους δεν είναι σημάδι αποκλειστικά προσβολής από κοριούς.

  Διαφορετικά τσιμπήματα από ψύλλους και κοριούς

  Κηλίδες κοπράνων

  Ένα άλλο σημάδι παρουσίας κοριών είναι οι ακαθαρσίες τους, τις οποίες συνήθως αφήνουν όπου κι αν πάνε. Οι κηλίδες των κοπράνων από κοριούς διαφέρουν από τις κηλίδες αίματος. Δεδομένου ότι οι κοριοί τρέφονται με το αίμα των οικοδεσποτών τους, οι λεκέδες από τα κόπρανά τους μπορεί να έχουν απόχρωση από το χρώμα του αίματος. Η κηλίδα στα κόπρανα τείνει να μοιάζει με το αποτύπωμα ενός μαύρου μαρκαδόρου σε ύφασμα και με ελαφριά εξογκώματα σε συμπαγείς επιφάνειες που είναι σκούρες καφέ ή ακόμα και μαύρες.

  Λιωμένα δέρματα ή εξωσκελετοί

  Εξωσκελετοί κοριών

  Άλλα ενδεικτικά σημάδια κοριών είναι η παρουσία μικροσκοπικών κομματιών λιωμένου δέρματος σκόρπια στις περιοχές που κινούνται ή εξωσκελετοί. Αν έχετε σοβαρή προσβολή από κοριούς, θα υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια μικροσκοπικά λιωμένα δέρματα. Αν τα εξετάσετε προσεκτικά αυτά τα δέρματα είναι στην πραγματικότητα ημιδιαφανή. Οι κοριοί έχουν πέντε βασικά στάδια ανάπτυξης έως την ενηλικίωση, αρκεί να έχουν ένα γεύμα αίματος σε κάθε στάδιο για να ρίξουν τους εξωσκελετούς τους και να αναπτυχθούν. Το μέγεθος των εξωσκελετών κοριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται.

  Αυγά κοριών

  Ένα ξεκάθαρο σημάδι κοριών είναι τα αυγά κοριών. Οι θηλυκοί κοριοί μπορούν να γεννήσουν έως και 500 αυγά στη διάρκεια της ζωής τους, έως και πέντε την ημέρα. Αυτά τα μικροσκοπικά, αυγά σε μορφή μαργαριταριών μπορούν να βρεθούν σε στενούς χώρους ή σχισμές, συνήθως πολλά μαζί. Σε περίπου δύο εβδομάδες εκκολάπτονται τα αυγά και μετά οι νεαροί κοριοί αρχίζουν να τρέφονται για να περάσουν από τα πέντε στάδια ανάπτυξης.

  απεντόμωση κοριών - αυγά κοριών
  Αυγά κοριών

  Οσμή από δυσάρεστη μούχλα

  Μια άσχημα, μυρωδιά μούχλας στο σπίτι θα μπορούσε να είναι ένα άλλο σημάδι παρουσίας κοριών. Αυτή η μυρωδιά παράγεται από τους αδένες των κοριών και μπορεί να γίνει αρκετά έντονο σε ισχυρές προσβολές. Η έγκαιρη κατανόηση αυτής της μυρωδιάς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την άμεση απεντόμωση κοριών προτού κλιμακωθεί σε πλήρη μόλυνση.

  Ζωντανοί κοριοί

  Οι κοριοί κυκλοφορούν τη νύχτα, αυτό συμβαίνει έλκονται από τη θερμότητα και τις χημικές ουσίες που εκπέμπει ο άνθρωπος, όπως επίσης και από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από τους ανθρώπους όταν κοιμούνται, κάτι που τους βοηθάει να τρέφονται ανενόχλητοι. Η θέα των ζωντανών κοριών, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να υποδηλώνει μεγάλη προσβολή, καθώς σημαίνει ότι οι κρυψώνες τους είναι υπερπλήρες, αναγκάζοντας μερικούς να βγουν έξω από αυτούς.

  Τι να κάνετε αν δείτε σημάδια κοριών

  Εάν εντοπίσετε σημάδια κοριών στο σπίτι, η άμεση αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη μιας πλήρους προσβολής από κοριούς. Το πρώτο βήμα θα πρέπει να περιλαμβάνει τον σχολαστικό καθαρισμό και το σκούπισμα της περιοχής όπου βρέθηκε ο κοριός, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος όλων των κλινοσκεπασμάτων, των κουρτινών και των ρούχων με ζεστό νερό και το στέγνωμα στην υψηλότερη ρύθμιση του στεγνωτηρίου. Ωστόσο, αν και αυτά τα αρχικά βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση του προβλήματος, συχνά είναι ανεπαρκή για την πλήρη εξάλειψη των κοριών λόγω της ικανότητάς τους να κρύβονται σε δυσπρόσιτα μέρη και να γεννούν αυγά ανθεκτικά σε πολλές μορφές θεραπείας.

  Κοριοί στα πέντε διαφορετικά στάδια

  Η αντιμετώπιση των κοριών από μόνος σας μπορεί να είναι αναποτελεσματική, επομένως είναι πάντα καλύτερο να μας καλέσετε καθώς οι τεχνικοί μας διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρία και τεχνικές για να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά όλα τα στάδια των κοριών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και αποτρέποντας μελλοντικές προσβολές με επαγγελματική απεντόμωση κοριών.

  Τι πρέπει να ξέρετε αν έχετε εντοπίσει κοριούς στον χώρο σας

  List item

  Ελέγξτε τον χώρο

  Αν παρατηρήσετε σημάδια ύπαρξης κοριών, πρέπει να επιληφθείτε του θέματος άμεσα. Οι κοριοί αν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες πολλαπλασιάζονται σχετικά γρήγορα και εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι.

  Εντοπισμός κοριών

  Ελέγξτε το στρώμα, τις πολυθρό νες, τα χαλιά και τις μοκέτες όπως και στις χαραμάδες ή στις σχισμές σε τοίχους και κάσες της πόρτας. Είναι πολύ σημαντικό μια προσβολή κοριών να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

  List item

  Πλύνετε ρούχα και κλινοσκεπάσματα

  Αν έχετε εντοπίσει κρούσμα κοριού πρέπει να διαφυλάξετε πως δεν θα εξαπλωθούν σε σημεία όπως το στρώμα του κρεβατιού ή σε διάφορα έπιπλα. Η καθαριότητα σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να σας βοηθήσει.

  Καθαρισμός σπιτιού

  Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, μαξιλαροθήκες και ρούχα σε θερμοκρασίες άνω των 50°C και στεγνώστε στους 60°C. Επιπλέον χρησιμοποιήστε μια σκούπα ατμού για να καθαρίσετε τα χαλιά και τις μοκέτες από κοριούς και νύμφες.

  List item

  Εξασφαλίστε πως δεν θα βρουν καταφύγιο

  Οι κοριοί δημιουργούν φωλιές σε σχισμές ξύλινων επιφανειών, σε ανοίγματα του τοίχου, σε πρίζες και άλλα σημεία στο σπίτι. Εμείς πρέπει διαφυλάξουμε πως θα δυσκολευτούν να βρουν καταφύγιο.

  κλεισιμο χαραμάδων

  Πρέπει να κλείσουμε με στόκο ή σιλικόνη όλες τις σχισμές σε τοίχους, έπιπλα κ.λπ. Επιπλέον πρέπει να ελέγχουμε τακτικά το κατοικίδιο μας και να είμαστε επιφυλακτικοί όταν τοποθετούμε μεταχειρισμένα έπιπλα στο σπίτι μας.

  List item

  Καλέστε επαγγελματίες για απεντόμωση κοριών

  Μια προσβολή κοριών αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα μπορεί να επεκταθεί σε όλο το σπίτι. Οι κοριοί είναι πολύ ανθεκτικά έντομα και υπάρχουν πολλά σημεία που βρίσκουν καταφύγιο για τις προνύμφες τους. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να εντοπιστούν.

  Απεντόμωση κοριών

  Ένα επαγγελματικό σχέδιο απεντόμωσης κοριών περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και καταπολέμησης κοριών. Στόχος είναι η εξάλειψη και η αποφυγή επανεμφάνισης τους. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

  Ολοκληρωτική απεντόμωση κοριών

  Οι κοριοί είναι γενικώς δύσκολο να εξαλειφθούν. Η εξάλειψη μπορεί να είναι δύσκολη επειδή οι κοριοί δεν εντοπίζονται εύκολα και είναι ανθεκτικοί σε πολλά φυτοφάρμακα. Μια πολύπλευρη προσέγγιση είναι απαραίτητη για την πλήρη εξάλειψη. Παρακάτω μάθετε τα βήματα για την επιτυχή εξάλειψη των κοριών:

  • Σωστή αναγνώριση των κοριών που υπάρχουν. 
  • Ενδελεχής επιθεώρηση μολυσμένων και παρακείμενων περιοχών. 
  • Εφαρμογή χημικών και μη χημικών μέτρων ελέγχου.
  • Παρακολούθηση για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της εξόντωσης των κοριών.

  Όταν υπάρχουν υποψίες ή εντοπισμός κοριών, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ελέγχου παρασίτων. Ένας συνδυασμός χημικής και φυσικής αφαίρεσης είναι συνήθως απαραίτητος για την πλήρη εκρίζωση. Συχνά απαιτούνται πολλαπλοί γύροι φυσικής και χημικής αφαίρεσης για την εξάλειψη των κοριών από μια μολυσμένη τοποθεσία.

  Φυσική απεντόμωση κοριών

  Η αφαίρεση και η απόρριψη μολυσμένων επίπλων και στρωμάτων μπορεί να είναι απαραίτητη εάν η προσβολή είναι σοβαρή. Για λιγότερο σοβαρές προσβολές, οι κοριοί μπορούν να αφαιρεθούν με ηλεκτρική σκούπα. Συνήθως είναι απαραίτητο να ξύσετε τους κοριούς με το άκρο αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας για να αφαιρεθούν. Ο τακτικός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για την αφαίρεση κοριών επειδή προσκολλώνται σφιχτά σε πολλές επιφάνειες. Η σκούπα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να φύγει η προσβολή. Η σακούλα της σκούπας πρέπει να αφαιρεθεί, να σφραγιστεί σωστά σε μια δεύτερη σακούλα και να τοποθετηθεί σε έναν εξωτερικό κάδο απορριμμάτων. Μόλις χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική σκούπα για την αφαίρεση κοριών, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυτόν τον σκοπό. 

  Αφού αφαιρεθούν οι κοριοί από ένα στρώμα, μπορεί να σφραγιστεί σε περίβλημα ή κάλυμμα στρώματος. Αυτό θα εγκλωβίσει τυχόν εναπομείναντες κοριούς μέσα στο κάλυμμα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το κάλυμμα του στρώματος σφραγισμένο για τουλάχιστον 1 χρόνο, επειδή οι κοριοί μπορούν να επιβιώσουν έως και ένα χρόνο χωρίς γεύμα αίματος. 

  Οι κοριοί είναι ευαίσθητοι σε ακραίες θερμοκρασίες. Επομένως, ο καθαρισμός με ατμό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος με την αφαίρεση κοριών. Ωστόσο, ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός όσο η σκούπα, επειδή η θερμότητα μπορεί να μην φτάσει στους βαθειά κρυμμένους κοριούς. Τα κλινοσκεπάσματα, οι κουρτίνες, τα ρούχα και άλλα υλικά που πλένονται πρέπει να πλένονται σε ζεστό σαπουνόνερο και να στεγνώνουν για τουλάχιστον 20 λεπτά σε ζεστό στεγνωτήριο. Αυτό θα σκοτώσει τους περισσότερους κοριούς και τα αυγά τους. 

  Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της προσβολής, γενικά δεν συνιστάται η μεταφορά ειδών που πλένονται σε επαγγελματία στεγνοκαθαριστήριο. Αντικείμενα που δεν πλένονται εύκολα μπορούν να τοποθετηθούν σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ημέρες. Οποιαδήποτε απορριπτόμενα υλικά που μπορεί να έχουν προσβληθεί από κοριούς θα πρέπει να τοποθετούνται σε σφραγισμένες σακούλες και να επισημαίνονται ως μολυσμένα με κοριούς.

  απεντόμωση κοριών - Κοριοί σε στρώμα
  Κοριοί σε στρώμα

  Χημική απεντόμωση κοριών

  Τα φυτοφάρμακα που είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό δεν συνιστώνται για την αφαίρεση κοριών. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε μια αδειοδοτημένη εταιρεία ελέγχου παρασίτων για χημική αφαίρεση. Τα φυτοφάρμακα που ήταν αποτελεσματικά στην αφαίρεση κοριών περιλαμβάνουν τη γη διατόμων, την ευγενόλη, την ιμιπροθρίνη, την περμεθρίνη, τις πυρεθρίνες, τη ρεσμεθρίνη και την τραλομεθρίνη. Τα φυτοφάρμακα πρέπει να εφαρμόζονται σε ρωγμές και σχισμές και σε άλλες κρυψώνες κοριών. Μόνο φυτοφάρμακα που φέρουν ετικέτα για χρήση σε χαλιά ή έπιπλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τέτοιους χώρους. 

  Η χρήση φυτοφαρμάκων θα πρέπει να περιορίζεται σε στρώματα και άλλα έπιπλα για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση στον άνθρωπο. Οι «βόμβες κοριών» γενικά δεν συνιστώνται για την εξάλειψη των κοριών επειδή μπορεί να προκαλέσουν τη διασπορά των κοριών, καθιστώντας την αφαίρεσή τους πιο δύσκολη.

  Έχουν υπάρξει περιπτώσεις τοξικότητας στον άνθρωπο (π.χ. νευρολογικές ή αναπνευστικές) που σχετίζονται με τη χρήση εντομοκτόνων για τη θεραπεία παρασιτώσεων από κοριούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τοξικότητας, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται στα έντομα από πιστοποιημένο επαγγελματία ελέγχου παρασίτων. Οι κάτοικοι θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται επαρκώς για την εφαρμογή εντομοκτόνου και τα κλινοσκεπάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με εντομοκτόνο θα πρέπει να πλένονται ή να αλλάζονται.

  απεντόμωση κοριών
  Κοριοί σε στρώμα

  Η επιτυχής απεντόμωση κοριών είναι χρονοβόρα. Μόλις αφαιρεθούν οι κοριοί, είναι σημαντικό να σφραγιστούν οι ρωγμές και οι σχισμές όπου συνήθως κρύβονται οι κοριοί για να αποφευχθεί η εκ νέου προσβολή. Τα δωμάτια θα πρέπει να επιθεωρούνται διεξοδικά και δεν θα πρέπει να κατοικούνται ξανά μέχρι να εξαλειφθούν όλοι οι κοριοί.

  Που κρύβονται οι κοριοί

  Κρεβάτι

  • Μαξιλάρια και Μαξιλαροθήκες
  • Κεφαλάρι κρεβατιού
  • Πόδια κρεβατιού
  • Ραφές στρώματος
  • Σκελετός κρεβατιού

  Γύρω από το κρεβάτι

  • Κομοδίνα
  • Ντουλάπια
  • Χαλιά
  • Κουτιά αποθήκευσης

  Έπιπλα

  • Καναπέδες και μαξιλάρια
  • Ράφια και βιβλία
  • Τραπέζια, γραφεία και καρέκλες
  • Παιδικά Παιχνίδια
  • Κρεβάτια για κατοικίδια

  Τοίχοι

  • Ταπετσαρία
  • Κουφώματα παραθύρων
  • Κουρτίνες και Κουρτινόξυλα
  • Εικόνες και αφίσες
  • Ηλεκτρικές πρίζες
  • Αεραγωγοί και Καλοριφέρ
  • Κουφώματα και μεντεσέδες πόρτας
  • Πολυέλαιοι
  • Συναγερμοί καπνού

  Εξυπηρετούμε όλη την Αττική για απεντόμωση κοριών

  Scroll to Top