ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Γιατί μπαίνουν οι ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ εισέρχονται γιατί βρίσκουν ένα φιλόξενο περιβάλλον (ειδικά ζεστό). Οι κοριοί μπορούν να εξαπλωθούν πολύ σύντομα. Προτιμούν σπίτια, διαμερίσματα, νοσοκομεία, ξενοδοχεία. Η παρουσία τους δεν σημαίνει κακή υγιεινή ή μειωμένη καθαριότητα καθώς μπορούν να μολύνουν ακόμη και πολύ καθαρά δωμάτια.

Ανεξάρτητα από τη δομή, τα υπνοδωμάτια είναι το πάθος τους. Δεν τους λένε κοριούς για τίποτα. Από την κύρια εστία (το υπνοδωμάτιο) μπορούν να εξαπλωθούν με τη μεταφορά λευκών ειδών κοντά σε άλλα κρεβάτια ή σημεία παραμονής (καναπέδες-κρεβάτια).

Απεντόμωση κοριών

Τι κάνουν οι ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 • Προτιμούν περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, μικρές ρωγμές σε τοίχους και σχισμές, πορώδη και τραχιά υλικά (χαρτί, υφάσματα, ξύλο), πίνακες, διακόπτες, σοβατεπί, καναπέδες, χαλιά, σκισμένη ταπετσαρία, απλίκες τοίχου, πρίζες κ.λπ.
 • Οι κοριοί στο σπίτι έρχονται για να επιβιώσουν καθώς πρέπει να τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.
 • Αποικίζουν στα υπνοδωμάτια επειδή έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο αίμα, είναι ιδανικά περιβάλλοντα επειδή τα «θηράματά» τους (δηλαδή εμείς) ξεκουράζονται ενώ παραμένουν ακίνητα, έτσι είναι εύκολα προσβάσιμα για αρκετές ώρες. Συνήθως, οι κοριοί παραμένουν στο σώμα για το πολύ 20 λεπτά, ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσουν στις περιοχές που θα προσβληθούν, για να τραφούν και να επιστρέψουν στην κρυψώνα τους. Συνήθως χρειάζονται 3 έως 5 λεπτά για ένα τσίμπημα, χορταίνουν μετά από 10 λεπτά αιμοληψίας και μετά από τρία τσιμπήματα.
 • Τσιμπούν αλλά δεν αντιδράμε στο δάγκωμα του κοριού, γιατί το έντομο μεταδίδει ένα φυσικό αναισθητικό ενώ δαγκώνει .
 • Τα τσιμπήματα κοριών προκαλούν μικρές κόκκινες κηλίδες (συχνά διατεταγμένες σε ευθεία γραμμή), δερματικά εξανθήματα, τοπικό κνησμό αλλά δεν είναι επικίνδυνα και δεν μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες. Προσβάλλουν κυρίως το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικές αντιδράσεις. Μετά από συνεχείς και συχνές επιθέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους, οι κοριοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναιμία.
 • Μπορείτε να παρατηρήσετε την παρουσία τους μέσα σε ένα δωμάτιο και από τα υγρά και σκούρα περιττώματα που αφήνουν καθώς περνούν πάνω σε υφάσματα και στρώματα.

Πώς εξαπλώθηκαν οι κοριοί και γιατί;

Οι κοριοί είχαν σχεδόν εξαλειφθεί πλήρως όταν εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται το εντομοκτόνο DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθάνιο). Στη δεκαετία του 1990, οι προσβολές από κοριούς άρχισαν να συζητούνται ξανά μετά την απαγόρευση του DDT λόγω της εξαιρετικής τοξικότητάς του. Ως εκ τούτου, επανεμφανίστηκαν και σήμερα μπορούν να οριστούν ως μια κοινή κατηγορία εντόμων.

Με τα χρόνια, εξαπλώθηκαν ξανά για 4 λόγους :

 • ανάπτυξη της αγοράς μεταχειρισμένων επίπλων
 • αχεία προσαρμογή των κοριών σε εντομοκτόνα, επομένως ανάπτυξαν μεγαλύτερη αντοχή.
 • αύξηση του τουρισμού, συχνά ταξίδια και διεθνείς μετακινήσεις που συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωσή τους γιατί οι κοριοί κρύβονται και σε βαλίτσες, σακίδια και ανάμεσα στα ρούχα. Αυτό οδήγησε τους κοριούς να εξαπλωθούν ακόμη και στις πιο βιομηχανικές χώρες, ενώ, πριν από τη χρήση του DDT, ήταν ο εφιάλτης των αναπτυσσόμενων χωρών.
 • αύξηση των θερμαινόμενων δωματίων.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε μεταχειρισμένα στρώματα και κρεβάτια. Θυμηθείτε ότι μια διανυκτέρευση σε ένα γεμάτο ξενοδοχείο είναι αρκετή για να φέρετε κοριούς στο σπίτι.

Απεντόμωση κοριών με πιστοποιητικό


Σας παρέχουμε πάντα στο τέλος της επίσκεψης μας και πιστοποιητικό απεντόμωσης. Το συγκεκριμένο έγγραφο σας καλύπτει για οποιουδήποτε είδους υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον στο πιστοποιητικό αναγράφονται τα σκευάσματα που χρησιμοποιηθήκαν, το όνομα του ειδικού γεωπόνου και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Γιατί πρέπει να εξολοθρευτούν άμεσα οι
ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Είναι φυσικό, να μην αρέσει σε κανένα να ξυπνά με ενοχλητικά τσιμπήματα στο δέρμα. Πρέπει να δράσετε άμεσα, καθώς είναι έντομα που αναπαράγονται ταχύτατα. Τα θηλυκά γεννούν κατά μέσο όρο 5 έως 12 αυγά την ημέρα και 500 σε όλη τους τη ζωή. Μόλις εκκολαφθούν τα αυγά (6-20 ημέρες), ωριμάζουν μέσα σε 6-8 εβδομάδες, και οι ενήλικες ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι πανέτοιμοι να τραφούν με αίμα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν σας τσίμπησε κοριός;

Τα σημάδια στο σώμα είναι ένα πρώτο σύμπτωμα, αλλά υπάρχουν και άλλα σημάδια που θα πρέπει να σας κάνουν να υποψιάζεστε μια εισβολή που μπορεί να επιλυθεί είτε με ένα καλό εντομοκτόνο για κοριούς είτε με επαγγελματική απεντόμωση για κοριούς.

ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

Σημάδια παρουσίας κοριών

 • Τα περιττώματα, με πίσσα και οι κηλίδες κοπράνων που αφήνουν στις φωλιές τους. Οι κοριοί τείνουν να διώχνουν τα τελευταία υπολείμματα του προηγούμενου γεύματος αμέσως αφού χορτάσουν και ξεκινήσουν ένα νέο γεύμα αίματος. Ως αποτέλεσμα, ίχνη λεκέδων από κόπρανα φαίνονται σε σεντόνια, κουβέρτες ή στο δέρμα.
 • Άλλα σημάδια της παρουσίας τους είναι τα λευκά αυγά κοριού που είναι επικαλυμμένα με κολλώδη ουσία.
ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΑΥΓΑ
Αυγά κοριών

Δάγκωμα κοριού, συμπτώματα

Τα τσιμπήματα κοριών είναι ένα απτό σημάδι της παρουσίας τους. Τα τσιμπήματα , τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σε μία γραμμή ή σε ζικ-ζακ σχήμα, μπορούν να αφήσουν κηλίδες αίματος στα σεντόνια.

Τα τσιμπήματα κοριών είναι παρόμοια με μικρά εξογκώματα που προκαλούν φαγούρα και δυσφορία. Δεν είναι πολύ μεγάλα αλλά κυρίως πολλά σε αριθμό. Δεν εμφανίζονται ποτέ μεμονωμένα και συνήθως βρίσκουμε αυτά τα τσιμπήματα στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια.

Η απαλλαγή από τους κοριούς είναι σημαντική. Αυτά τα παράσιτα προκαλούν κόκκινες κηλίδες και φαγούρα στο δέρμα αλλά δεν μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες. Τα πιο ευαίσθητα άτομα μπορεί να αναπτύξουν ακόμη και βίαιες αλλεργικές αντιδράσεις (δυσκολίες στην αναπνοή, αναφυλακτικό σοκ).

Για να εξαφανιστούν οι κοριοί και να σκοτωθούν οι προνύμφες είναι απαραίτητο να εξακριβώσουμε πού και πώς κρύβονται. Οι κοριοί τρυπώνουν σε ρωγμές και σχισμές, στις ραφές των στρωμάτων, στα κουφώματα των ξύλινων κρεβατιών, μέσα σε συναγερμούς καπνού ή πρίζες.

Πως θα εξοντωθούν οι ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για να λυθεί το πρόβλημα, αποτρέποντας την επιστροφή των κοριών στο σπίτι, πρέπει πρώτα να εντοπιστούν οι φωλιές τους ώστε να μάθουμε πού κρύβονται. Απαιτείται πολύ καλή και προσεκτική αναζήτηση ακόμα και σε διπλανά δωμάτια, όπου υπάρχουν κρεβάτια ή καναπέδες.

Η αντιμετώπιση για την καταπολέμηση των κοριών που βασίζεται σε χημικά προϊόντα πρέπει απαραίτητα να δρα σε όλες τις πιθανές κρυψώνες.

Η καλύτερη μέθοδος για τη θανάτωση κοριών πρέπει να έχει μακροπρόθεσμη δράση και να περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για να σκοτωθούν οι κοριοί και να αποτραπεί η επανεμφάνιση του προβλήματος μετά από μερικές ημέρες.

Μπορείτε να βασιστείτε στην επαγγελματική αντιμετώπιση κοριών, με εφαρμογή από εξειδικευμένους απεντομωτές, με ειδικά σκευάσματα και με προσαρμοσμένες τεχνικές ανάλογα με την περίπτωση.

Υπάρχουν επίσης φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης κοριών για να τους καταπολεμήσετε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να είστε αποτελεσματικοί και να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που είναι ασφαλές για την υγεία αλλά θανατηφόρο ενάντια σε αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα που τρέφονται με το αίμα μας.

ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Συχνές ερωτήσεις

Απαντούμε σε όλες σας τις ερωτήσεις που αφορούν τους κοριούς στο σπίτι και όχι μόνο. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία γράψτε μας στη φόρμα επικοινωνίας.
  Ακολουθήστε μας στους χάρτες της Google, δείτε τις αξιολογήσεις μας και γράψτε τη δική σας αν έχουμε συνεργαστεί.

  Εξυπηρετούμε όλη την Αττική

  Scroll to Top