ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ - ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΒΛΑΧΟΣ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ


ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ | 210 76 22 111

Τι είναι χειρότερο από μία «ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» την ώρα που ετοιμάζεστε να πλύνετε τα πιάτα; Δεν έχει σημασία αν αδειάζει αργά ή καθόλου το νερό από τον νεροχύτη. Είναι πολύ ενοχλητικό, να δοκιμάζετε την υπομονή σας για πόσο καιρό θα μπορείτε να το αγνοείτε και κάθε φορά που δεν λύνεται το πρόβλημα να εμφανίζεται ξανά. Αν ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο το αγνοείτε, δεν θα γίνεται καθόλου καλύτερη η κατάσταση. Απλά περισσότερο φαγητό από τα πιάτα θα πέφτει στην αποχέτευση και θα συσσωρεύεται κάνοντας το πρόβλημα μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Δεν έχει νόημα η αναμονή, κάντε απόφραξη νεροχύτη και καθαρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται..

Περιεχόμενα

Παρακάτω θα δούμε τις αιτίες από τις οποίες ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ και συμβουλές για την αντιμετώπισή του!


ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ; Απαντούμε στις ερωτήσεις σας

Παρακάτω απαντούμε στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες όσον αφορά στην βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας. Αν έχετε κάποια επιπλέον απορία είναι χαρά μας να σας απαντήσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σας απαντούμε εντός 30 λεπτών.
  ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΣΑΣ – Ερχόμαστε αμέσως

  Ο νεροχύτης είναι μία καθημερινή ανάγκη για την οικογένεια αλλά και πολλές άλλες επαγγελματικές χρήσεις. Αν βουλώσει πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα καθώς η χρήση του είναι απαραίτητη για την καθαριότητα και την υγιεινή της κουζίνας.

  ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ


  Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες απόφραξης νεροχύτη και αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να εμποδίζουν την κουζίνα σας να είναι λειτουργική. Την ξεμπλοκάρουμε και την καθαρίζουμε πλήρως από όλα τα σωματίδια και τις μάζες.

  ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ – ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

  Γιατί ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ;

  Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΒΟΥΛΩΣΕ από τρόφιμα

  Κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα και ενδεχομένως τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, μένουν μερικά μικρά κομμάτια φαγητού. Αυτά τα κομμάτια φαγητού θα πάνε στις αποχετεύσεις και μαζί με το λίπος θα αρχίσουν να συσσωρεύονται στα τοιχώματα των σωλήνων. Μόλις συσσωρευτούν αρκετά, η ροή της αποστράγγισης του νερού στο νεροχύτη της κουζίνας σας θα αρχίσει να επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται φράξιμο. Όσο καλό κι αν έχει αφαιρεθεί το φαγητό από τα πιάτα, πάντα κάτι θα μένει εκεί, έτσι η κάποια στιγμή η αποχέτευση της κουζίνας θα βουλώσει τελικά. Τις περισσότερες φορές, είναι αναπόφευκτο, οπότε καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι να ξέρετε τι να κάνετε όταν βλέπετε ακόμη και τη μικρότερη διαφορά στη ροή αποστράγγισης του νερού.

  Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΒΟΥΛΩΣΕ από ρύζι

  Πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν όταν πέφτει ρύζι στις αποχετεύσεις, και δυστυχώς είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να κάνουν. Το ρύζι, χάρη στην κολλώδη φύση του, μπορεί εύκολα να κολλήσει μαζί με άλλα απόβλητα που κατέβηκαν στον νεροχύτη προκαλώντας σοβαρό φράξιμο. Δεν μπορεί να διασπαστεί εύκολα ακόμη και μετά τη χρήση ισχυρών χημικών στην αποχέτευση (Τα χημικά καθαριστικά συνιστούμε να μην τα χρησιμοποιείτε). Αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσετε όταν πέφτει ρύζι στον νεροχύτη μπορεί να είναι ισχυρό βούλωμα στις αποχετεύσεις σας.

  Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΒΟΥΛΩΣΕ από λίπη

  Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει βούλωμα στις αποχετεύσεις του νεροχύτη της κουζίνας σας είναι το λίπος που πέφτει σε υγρή μορφή στον νεροχύτη και κατόπιν στερεοποιείται μέσα στο σωλήνα.. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσετε λάδι από τις κατσαρόλες. Πρέπει να ξεπλύνετε τα σκεύη με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι. Αν το ξεπλύνετε με κρύο νερό, το λάδι θα γίνει σκληρό και θα κολλήσει στα τοιχώματα των αποχετεύσεων. Τα μικρά κομμάτια φαγητού που θα πέσουν, θα κολλήσουν πάνω στο λάδι και δεν θα μπορεί να κατέβει στους υπονόμους. Αυτό που πρέπει να θυμάστε λοιπόν για να απαλλαγείτε από τα λίπη είναι ότι ο καλύτερος βοηθός σας θα είναι το ζεστό νερό.

  ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ
  Τα συμπτώματα μιας βουλωμένης αποχέτευσης κουζίνας

  Διπλός νεροχύτης κουζίνας με βουλωμένη αποχέτευση

  Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε μονό νεροχύτη κουζίνας ή διπλό όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα απόφραξης. Σκέφτεστε ότι επειδή η μία πλευρά του νεροχύτη είναι βουλωμένη , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη για να αγνοήσετε το φράξιμο. Αυτό θα ήταν καλό εάν το φράξιμο ήταν ακριβώς κάτω από το νεροχύτη και πριν συνδεθούν οι σωλήνες των 2 νεροχυτών. Εάν το φράξιμο είναι πιο μακριά, τα λύματα θα ανέβουν στον άλλο νεροχύτη και θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το ξεβουλώσετε είναι χρησιμοποιώντας ένα έμβολο. Πριν εφαρμόσετε σε μία από τις οπές, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η άλλη οπή αποστράγγισης είναι σφραγισμένη, έτσι ώστε η πίεση να εφαρμοστεί σωστά. Μετακινήστε το έμβολο πάνω-κάτω για να ξεβουλώσει η αποχέτευση. Μόλις δείτε ότι δούλεψε, ξεσφραγίσσε την τρύπα στην άλλη πλευρά του νεροχύτη. Το νερό πρέπει να αποστραγγίζεται κανονικά, αν το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

  Κουζίνα και πλυντήριο με βουλωμένη αποχέτευση

  Είναι βουλωμένη η κουζίνα σας και ταυτόχρονα η αποχέτευση του πλυντηρίου; Τότε αντιμετωπίζετε ένα πιο σοβαρό βούλωμα. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο οι μόνες δύο αποχετεύσεις που είναι βουλωμένες, η μία να είναι από το νεροχύτη και η μια από το πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα βρίσκεται βαθύτερα στους σωλήνες, όπου τις περισσότερες φορές θα είναι δύσκολο για εσας να το φθάσετε. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να το διορθώσετε, είναι χρησιμοποιώντας μία ατσαλίνα (φίδι αποχέτευσης) εάν έχετε διαθέσιμο. Πρέπει να το βάλετε μέσα στους σωλήνες για να αφαιρεθεί ό,τι υπάρχει μέσα που προκαλεί το φράξιμο. Εκτός φυσικά, αν είναι αρκετά βαθιά και πρέπει να μας καλέσετε.

  Η αποχέτευση της κουζίνας έχει βουλώσει πολύ

  Υπάρχουν περιπτώσεις που η αποχέτευση της κουζίνας έχει βουλώσει πολύ. Αυτό προκαλείται επειδή το φράξιμο αγνοήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή κάθε φορά που επισκευαζόταν δεν διορθωνόταν όπως θα έπρεπε. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα με αυτό το πρόβλημα; Πριν προχωρήσετε σε γρήγορα συμπεράσματα, προσπαθήστε να το ξεβουλώσετε χρησιμοποιώντας ένα έμβολο. Εάν το έμβολο δεν είναι σε θέση να σας βοηθήσει, πρέπει να ανοίξετε τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη για να δείτε πιο βαθιά μέσα. Μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τους σωλήνες ξεβιδώνοντάς τους, στρίβοντάς τους αντίστροφα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα άδειο μπολ κάτω από το νεροχύτη για να αποφύγετε τις πλημμύρες. Εάν οι σωλήνες φαίνονται καλοί, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ατσαλίνα (φίδι αποχέτευσης) στους σωλήνες για να αφαιρέσετε ό,τι υπάρχει μέσα. Μόλις τελειώσετε, συνδέστε τους σωλήνες και κάντε μια δοκιμή. Εάν το φράξιμο συνεχιστεί, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από το αναμενόμενο. Μπορείτε να μας καλέσετε, εφόσον δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο.

  Ο νεροχύτης της κουζίνας έχει «αργή» αποστράγγιση αλλά δεν είναι βουλωμένος

  Υπάρχουν περιπτώσεις που το νερό στραγγίζει αργά στο νεροχύτη αλλά δεν φράζει τις αποχετεύσεις. Ποιο μπορεί να είναι το θέμα εδώ; Πριν προβείτε σε περαιτέρω ενέργειες, ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες αποχετεύσεις στο σπίτι. Εάν επίσης αποστραγγίζονται αργά, αυτό σημαίνει ότι ο αεραγωγός στην οροφή είναι βουλωμένος. Μερικές φορές μπορεί να πέσουν φύλλα μέσα στον αεραγωγό φράσσοντάς τον με αποτέλεσμα το νερό να αποστραγγίζεται πιο αργά από τις αποχετεύσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αφαιρεθεί το πράγμα μέσα στον αεραγωγό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, καθώς δεν θα μπορείτε να προσδιορίσετε την ακριβή θέση του φράγματος και μπορεί να χρειαστείτε ένα μακρύ καλώδιο, ανάλογα με το ύψος του σπιτιού σας.

  Η αποχέτευση της κουζίνας είναι παγωμένη ή βουλωμένη

  Σε πολύ κρύες καιρικές συνθήκες, έχετε παρατηρήσει ότι το νερό δεν αποστραγγίζεται σωστά. Τι μπορεί να το προκαλεί; Υπάρχει περίπτωση να παγώσουν οι αποχετεύσεις; Για να παγώσουν οι αποχετεύσεις έξω από το σπίτι πρέπει να γεμίσουν με νερό, κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το ελέγξετε; Ρίξτε ζεστό νερό στις αποχετεύσεις. Θα πρέπει να λιώσει τον πάγο για να στραγγιστεί σωστά το νερό. Αν ακόμα δεν λύθηκε το πρόβλημα τότε η αποχέτευσή σας είναι βουλωμένη.

  Η αποχέτευση της κουζίνας συνεχίζει να βουλώνει

  Το φράξιμο στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας συμβαίνει αρκετά συχνά; Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζετε να ρίχνετε φαγητό στις αποχετεύσεις ή δεν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να πλύνετε τα πιάτα. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που οι σωλήνες είναι πολύ στενοί στον νεροχύτη της κουζίνας, οπότε είναι πιο εύκολο να κολλήσουν οι απορρίψεις τροφίμων. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τα βουλώματα σε έναν νεροχύτη αποχέτευσης κουζίνας είναι να σκουπίσετε όσο περισσότερο μπορείτε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο νεροχύτη. Δεν μπορείτε να τα καθαρίσετε 100%, αλλά ρίχνοντας στις αποχετεύσεις όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα, θα αποφύγετε προβλήματα απόφραξης.

  Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι βουλωμένος και αποστραγγίζεται στο πλυντήριο πιάτων

  Ξεπλένετε τα πιάτα στο νεροχύτη και όταν είναι ώρα να κλείσετε το πλυντήριο πιάτων παρατηρείτε ότι είναι γεμάτο νερό από τον νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε φράξιμο στις αποχετεύσεις. Το φράξιμο είναι σίγουρα κάτω από τη σύνδεση του σωλήνα του πλυντηρίου πιάτων με τις αποχετεύσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει και να επιστρέφουν νερά στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων. Επειδή δεν ξέρετε πόσο κακό είναι το φράξιμο, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στους σωλήνες κάτω από το σημείο όπου το πλυντήριο πιάτων συνδέεται με την αποχέτευση του νεροχύτη.

  Βουλωμένη αποχέτευση κουζίνας σε διαμέρισμα

  Σε ένα διαμέρισμα, πιστεύετε ότι οι σωλήνες είναι πολύ μεγαλύτεροι και ότι είναι πιο δύσκολο να βουλώσουν. Λοιπόν, εξαρτάται από τους σωλήνες που κατεβαίνουν στους υπονόμους και το πιο σημαντικό από τους γείτονές σας. Μερικές φορές, ο γείτονας από τον επάνω ή τον κάτω όροφο ενδεχομένως να ρίχνει πολλά σκουπίδια που φράζουν τους σωλήνες. Σε πολλές περιπτώσεις οι σωλήνες συνδέονται για εξοικονόμηση χώρου, αλλά όταν συμβαίνει να βουλώνει ο κεντρικός σωλήνας, όλοι οι ένοικοι μπορούν να επηρεασθούν με αργή αποστράγγιση ή βούλωμα στον νεροχύτη τους. Το νερό που κατεβαίνει στις αποχετεύσεις επιστρέφει, φέρνοντας ό,τι υπάρχει μέσα στους σωλήνες και τους βουλώνει. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε με τη διόρθωσή του, καθώς είναι κάτι που αφορά περισσότερο την κάθετη αποχέτευσης του κτιρίου, και εκεί μπορεί να επέμβει με ασφάλεια ένα τενικός αποχέτευσης.

  Μέθοδοι για να αποφράξετε την αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας

  ΒΟΥΛΩΣΕ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ; Πως να τον ξεβουλώσετε μόνοι σας

  Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να αποφράσσετε την αποχέτευση της κουζίνας σας. Δεν είναι αλήθεια. Για να αποφράξετε την αποχέτευση στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά πράγματα που βρίσκονται στο σπίτι. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και ξύδι ή ακόμα και ένα έμβολο. Αναρωτιέστε, πώς μπορούν αυτά τα πράγματα να με βοηθήσουν να αποφράξω την αποχέτευση της κουζίνας; Λοιπόν, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τις περισσότερες φορές όταν η αποχέτευση της κουζίνας έχει βουλώσει, το πρόβλημα είναι ακριβώς κάτω από το νεροχύτη, όπου οι σωλήνες είναι πολύ πιο σφιχτές από τα υπόλοιπα και γεμάτοι γωνίες. Έτσι, για να αποφράξετε αυτές τις αποχετεύσεις, δεν χρειάζεστε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια, σωστά;

  Το καλύτερο καθαριστικό αποχέτευσης βουλωμένης κουζίνας

  Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να αποφράξετε την αποχέτευση στο νεροχύτη της κουζίνας είναι η άσκηση πίεσης. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μεγάλο έμβολο, όπως αυτό της τουαλέτας, γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρθρωση των σωλήνων κάτω από το νεροχύτη και διαρροή. Έτσι, εφαρμόζοντας το έμβολο στην τρύπα το μετακινείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω. Θα πρέπει να αποφράξει προσωρινά τις αποχετεύσεις. Μόλις ξεβουλώσει, ρίξτε ζεστό νερό και κάντε το ίδιο με το έμβολο. Με αυτή τη μέθοδο θα μπορείτε να έχετε αφαιρέσει ό,τι υπήρχε μέσα στους σωλήνες, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το φράξιμο και να καθαριστεί ταυτόχρονα.

  Απόφραξη κουζίνας με μαγειρική σόδα

  Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μαγειρική σόδα για να αποφράξει τις αποχετεύσεις; Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολη και αποτελεσματική είναι αυτή η μέθοδος. Αυτό είναι καλύτερα αποτελεσματικό φυσικά σε βουλωμένες αποχετεύσεις, οι οποίες αποστραγγίζουν το νερό ακόμη και αργά. Λοιπόν, πώς θα εφαρμόσετε τη μαγειρική σόδα; Μόλις στραγγιστεί το νερό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε τη μαγειρική σόδα. Μόλις ρίξετε τη μαγειρική σόδα, τότε πρέπει να ρίξετε και ξύδι στις αποχετεύσεις. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα προκαλέσει μια ήπια χημική αντίδραση που θα μπορέσει να αφαιρέσει ό,τι υπάρχει μέσα στις αποχετεύσεις που τις φράσσει. Για να έχετε ένα πλήρες αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την αφήσετε όλη τη νύχτα πριν ρίξετε νερό στις αποχετεύσεις. Έτσι, το επόμενο πρωί που θα φτιάχνετε τον καφέ σας, ζεστάνετε μία κατσαρόλα νερό και ρίξτε το στον νεροχύτη για να κατέβει ό,τι έχει αφαιρεθεί στην αποχέτευση.

  Άνοιγμα αποχέτευσης νεροχύτη κουζίνας

  Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα μπορέσετε να διορθώσετε εύκολα τη βουλωμένη αποχέτευση της κουζίνας, οπότε ίσως χρειαστεί να ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά στο εσωτερικό των σωλήνων. Για να έχετε μια πιο βαθιά ματιά στις αποχετεύσεις, πρέπει να τις ξεβιδώσετε. Συνήθως στους πλαστικούς σωλήνες (οι περισσότεροι είναι πλαστικοί) μπορείτε να τις ξεβιδώσετε με γυμνά χέρια ξεβιδώνοντας τους δακτυλίους σύνδεσης αντίστροφα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Η αποσύνδεση των αποχετεύσεων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο η επανατοποθέτησή τους.

  Βεβαιωθείτε ότι τραβήξατε μια φωτογραφία του πώς έμοιαζε πριν, ώστε να μπορείτε να συναρμολογήσετε ξανά τους σωλήνες όπως ήταν όταν τελειώσετε τη δουλειά σας. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα πιο συχνά βουλωμένα μέρη των σωλήνων είναι οι γωνίες.


  Άμεση επέμβαση για ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ σε όλη την Αττική

  Εξυπηρετούμε όλα τα προάστια της Αττικής με αμεσότητα, τεχνογνωσία και εμπειρία. Ανταποκρινόμαστε ταχύτατα από όπου και να μας καλέσετε στην Αττική.

  Που βρισκόμαστε

  Ανάφης 32, Αθήνα 112 56

  Βρείτε μας στη Google

  Ανακαλύψτε μας στο Google Maps

  Διαθεσιμότητα

  Διαθέσιμοι και το Σαββατοκύριακο
  Διαθέσιμοι όλες τις αργίες

  Ώρες λειτουργίας

  Ανοιχτά 24 ώρες τη μέρα

  Scroll to Top